Mayan Chocolate.

Oorsprong.
De oorsprong van chocolade ligt in het vruchtbare land van de Maya’s op het schiereiland Yucatán tussen Mexico en Guatemala. Zij waren de eerste cacaotelers die met de bonen uit de cacaoplant, gemalen peper en paprikapoeder tot een bittere drank maakten — “tchocoati”. De Maya beschaving heeft de wereld een stuk aangenamer en lekkerder gemaakt.

Raw.
De rauwe chocolade van Mayan Chocolate is gemaakt van ongebrande bonen van de cacaovrucht, welke niet verhit zijn boven 41°C, waardoor de smaak en veel goede eigenschappen en mineralen bewaard blijven. Dit zijn met name de van nature aanwezige antioxidanten (flavonoïden) en de ‘liefdesstofjes’. Pas als u échte rauwe biologische Mayan Chocolate heeft geproeft, weet u wat goede chocolade is!

Biologisch.
De chocolade van Mayan Chocolate bevat uitsluitend biologische grondstoffen van biologisch gecertificeerde importeurs. Ook wordt er gewerkt volgens de Skal Bio-methode, welke zich inzet als onafhankelijk toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland, zodat Mayan Chocolate op een gegeven moment certificering kan aanvragen.

Voedselallergie/-intolerantie
Alle producten zijn vrij van gluten, lactose, gist, soja, e-nummers, GMO, maar niet vrij van noten. Als u het prikkelbare darmsyndroom (PDS), een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes hebt, is het verstandig voor gebruik uw specialist te raadplegen.
Als veganist maakt u zelf de keuze om honing te eten, maar probeer deze rauwe biologische chocolade maar eens te weerstaan!

Maya beschaving / Mayan civilization